Miten tähän on tultu?

Panin juuri TOOLin Æniman soimaan. Se on järjettömän kova levy edelleen, eikä siitä huomaa, että se on yli viisitoistavuotias.

Flashback vuoteen 1997. Joku luukuttaa tätä levyä intissä tuvan mankassa. Kuuntelen pari biisiä, ja kuulostaa ihan huikealta jopa viiden pennin mankasta kasetilta soitettuna. Kysyn, mitä tämä on, ja sen jälkeen menee levy hankintaan.

Tutustun levyyn vähän syvemmin. Siellä sämplätään yhdessä biisissä Bill Hicksiä ja sisäkannessa on hänen kuvansa saatteella ”another dead hero”. En tiedä, kuka on kyseessä. Altavistaan tyypin nimen. (Olemme vuodessa 1997, Google ei ole vielä vedossa ja YouTuben perustamiseenkin on vielä kahdeksan vuotta.) Vaikuttaa kiinnostavalta.

Löydän verkosta muutaman pätkän Bill Hicksin komiikkaa. Ne pätkät latautuvat todella hitaasti. Antaumuksella ladatut klipit tulee kuunnteltua ihan kohtuuttoman moneen kertaan. Nyt olemme ajassa, jolloin MP3 oli juuri vasta tulossa suosituksi. Hicks avaa ovet komiikkaan ja ajan oloon löytyy myös George Carlinia Hicksille kaveriksi.

Siemen oli kylvetty. Reilut kymmenen vuotta se iti, kunnes nousin lavalle ensimmäistä kertaa. Kiitos, TOOL.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.