Kissa söi kotiläksyt

Hei. Olin hetken ajan vähän vähemmän lavoilla. Ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä kävi niin, etten kirjoittanut juurikaan uutta stand up -matskua keväällä.

Kerronpa, miksi vertauskuvallinen koira söi stand up -kotiläksyt. En löysäillyt. Mitään kovin pahaa ei tapahtunut, mutta paljon hyvää. On ollut tässä viimeisen reilu puoli vuotta vaan kaikenlaista muuta kaikkea elämä täynnään, niin stand upin piti väliaikaisesti antaa tilaa, vaikka se olisi kuinka rakas osa elämää. Puuhaa on ollut.

HHyppäsin käsikirjoittamaan Uutisvuotoa, ja tein sitä 27 jaksoa, ohjelman loppuun asti. Kahtenakymmenenäseitsemänä lauantaina 10% suomalaisista näki meikäläisen torspoja vitsejä ruudussa. Outoa, mutta mukavaa.

Sain bändin kanssa lopulta julkaistua Disagreements Are Fine -EP:n (Spotifystä löytyy!). 27 vuotta kielisoittimien soittamista ja vasta nyt ensimmäinen tuotos ulos. Uskon, että seuraava tulee nopeammin.

Myin vaimoni kanssa kolmen vuoden sitkeän työn jälkeen kämpän. Kolme kiinteistönvälittäjää menetti terveytensä kämppäämme myydessä. Neljäs sai myytyä. Saattaa olla, että edellinen kämppämme oli kiinteistönvälittäjille sama kuin se videonauha oli Ring-elokuvassa.

Ostin vaimoni kanssa kahden viikon rennon tsekkailun jälkeen kämpän. Löysimme melkein heti hullulla onnenkantamoisella juuri sopivan uuden kämpän. Ostimme pois ja muutimme siihen. Kämppä on jees, muuttaminen tuskaa.

Toiselle kissalle paukkasi diabetes. Hoidimme sen kuntoon. Toinen kissa meni sekaisin, kun sairastunut kämppäkaverimirri käyttäytyi eri tavalla ja haisi erilaiselta. Terve kissa päätti ratkaista tilanteen siten, että rupesi yhdeksän vuoden yhteiselon jälkeen yllättäen yrittämään pistää potilaskattia kylmäksi. Hoidimme tilanteen kuntoon. Vaati pari kuukautta eristystä, kissakuiskaajan kotikäynnin, toisen kissan muuttamisen reiluksi kuukaudeksi evakkoon ja valvontaa. Kaikki ovat sovussa nyt.

Terve kissa sai kuvallaan varustetun nimikkokissanruuan jokaiseen K-Kauppaan. (Tämä ei suoranaisesti liity tähän minun puolivuotisspurttiini, mutta onhan tuo nyt niin käsittämätöntä ja mainiota, että se pitää tässä yhteydessä mainita.)

Sitten tuohon päälle tykitin vielä normaalit päivätyöt, joissa en himmaillut yhtään, vaikka kaikkea tällaista on ollut. Minulla ei ole koskaan ollut halua lopettaa päivätöitä. Siellä on kivaa, sieltä saa kuukausipalkkaa ja kahviautomaatissa on laaja valikoima kahveja.

Nyt tuo kaikki on tehty ja ohi (paitsi päivätyöt, onneksi). Olin stand upissa hetken aikaa vain vähän läsnä, mutta nyt tulin takaisin. Alan kirjoittaa muiden suiden sijasta vaihteeksi omaan suuhuni tavaraa hirveällä vimmalla ja puskemaan itseäni lavalle.

Ehkä Takaisin kirjoituspöydälle -podcastikin palaa suunniteltua pidemmän tauon jälkeen.

En tarvitse työn sankari -mitalia, mutta lähitulevaisuuden avoimista stand up -spoteista saa huikkailla taas. Olisi materiaalia koeajettavana.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.