New York, NY

Reilun tunnin päästä hyppään bussiin ja matkaan kohti lentokenttää ja sitä myötä New Yorkia. Käyn viikon verran NYC:ssä ja Atlantic Cityssä kääntymässä. Koska New York on stand upin Mekka, komiikkaa sisältyy reissun ohjelmaan reippaasti. Tarkoituksenani olisi itse vetää neljä open mic -vetoa ja käydä katsomassa yksi muiden vetämä.

Maanantai: The Z Room @ Pine Tree Lodge Bar & Grill.
Tiistai: Treehouse Comedy @ Treehouse
Keskiviikko: Jos saan slotin, niin Stand Up New York (signup livenä, first come, first serve)
Torstai: Your Parent’s Basement Comedy Show @ Identity Bar & Lounge

Keskiviikkona käyn yleisön edustajana Comedy Cellarissa vilkaisemassa, mitä Todd Barry ja Myq Kaplan (+4 muuta jantteria) tietävät.

Ne, joiden kanssa olen jutellut, ovat kyselleet, että miten olen saanut junailtua nuo spotit itselleni. Olen järkännyt ne pitkälti tämän yhden erinomaisen open micit NYC:ssä -sivun ja aktiivisen meilin käytön avulla, ei siinä mitään sen kummempaa magiikkaa vaadittu. Hyviä vinkkejä tarjoilivat myös open micejä tuolla testailleet Phil ja Zoë (Thanks!). Phil oli käynyt nykäisemässä setin tuolla Treehousessa ja suositteli.

Open micejä on New Yorkissa ihan järjetön määrä, pikalaskemalla useammankymmentä joka viikko. Jos verrataan Helsingin tilanteeseen, niin Helsingissä on On The Rocks joka keskiviikko ja Comedy Club Rööperi kerran kuukaudessa. Ei ihme, että New Yorkissa pystyy treenaamaan aika paljon kovempaa vauhtia kuin täällä kaukaisessa Helsingissä.

Aika monet open micit ovat maksullisia, mikä suomalaisesta näkökulmasta on vähän hassua. Tosin, se maksu on 1-2 drink/item minimum tai $5, joten eipä tunnu missään sen jälkeen, kun on lentänyt ensin mantereelta toiselle.

On myös kysytty, että onko minulla jokin tavoite tässä rykäisyssä. Ei mitään muuta sen kummempaa kuin kokeilu, että miten paikalliseen yleisöön uppoaa meikäläisen tyyli ja saanko vedettyä neljä hyvää vetoa.

Tästä tulee hyvä reissu.

Yksi vastaus artikkeliiin “New York, NY

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.